Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 april 2018

Gemeenteraadsverkiezingen #3

Afgelopen weken heeft GroenLinks als grootste partij gesprekken gevoerd met alle partijen over mogelijke coalities. Vorige week vrijdag hebben wij ook een gesprek met GroenLinks en hun informateur gehad. Vandaag heeft de informateur hierover zijn verslag uitgebracht. 
Het advies is dat GroenLinks, D66, VVD en PvdA met elkaar verder gaan onderhandelen over een nieuwe coalitie. Samen hebben deze partijen 14 van de 23 zetels. Dat is een stabiele meerderheid. Daar hebben wij eerder in het Duidingsdebat voor gepleit.
 Op basis van de gevoerde gesprekken is dit een logische uitkomst. De informateur heeft aangegeven dat deze partijen de meeste inhoudelijke overeenkomsten hebben. 
Wij hebben er vertrouwen in dat we er met deze vier partijen uit zullen gaan komen en dat we veel van onze programmapunten kunnen realiseren de komende jaren.
Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de voortgang.

Jasper Verstand en Rein Bouwman