Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 24 september 2018

Onthulling momument luchtlandingen Renkum

Vrijdag 21 september 2018 is op de Renkumse heide, de voormalige dropping zone X uit de operatie Market Garden, een monument onthult ter nagedachtenis aan alle militairen die hier in september 1944 landden.
Eerder dit jaar had D66 Renkum in de gemeenteraad een motie ingediend om op deze plek een monument op te richten en om meer aandacht te besteden aan de bescherming van de zogenaamde martiale objecten uit met name de Tweede Wereldoorlog.
Renkum Leeft heeft het enthousiaste initiatief genomen om tot realisatie van het monument te komen en daartoe voldoende fondsen te werven, waarbij Peter Snapper, D66 Renkum, een belangrijke rol heeft gespeeld.
Bijzonder is dat het monument is onthuld door twee veteranen die hebben deelgenomen aan “de brug te ver”.