Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 4 november 2018

Motie Rookvrij op sportvelden en schoolpleinen

Het thema ‘gezondheid’ wordt in de begroting voor 2019 benoemd als een belangrijke maatschappelijke waarde. Gezondheid is gebaat bij een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving. Zo is meeroken, vooral voor jonge kinderen, bijvoorbeeld extra schadelijk en vergroot het de kans op longziekten of longen die zich minder goed ontwikkelen. Ook als er buiten wordt gerookt. Roken wordt op schoolterreinen per 2020 dan ook wettelijk verboden.

Met de motie ‘Rookvrij op sportvelden en schoolpleinen’ draagt D66 het college op actief werk te maken van het rookvrij maken van schoolpleinen en sportvelden het onderwerp mee te nemen bij de invulling van de omgevingsvisie in het kader van het bevorderen van een gezonde leefomgeving.

De motie ‘Rookvrij op sportvelden en schoolpleinen’ is door het college overgenomen en is hier in te zien.